Anu-Leena Korpi



Olen Hyvinkäällä asuva aktiivinen koiraharrastaja ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT, Taitotalo 2019). Koirien (ja hevosten) kanssa olen ollut tekemisissä lapsesta saakka mutta viimeisen 15 vuoden ajan olen ollut erilaisten koiraharrastusten parissa. Olen treenannut useita eri lajeja mutta tällä hetkellä erityisesti sydäntä lähellä on palveluskoiralajit, toko ja hajutyöskentely.

Kotoa löytyy kolme koiraa: kääpiösnautserimummo Myy ja belgianpaimenkoirat Jali ja Pipsa. Myy on kisannut agilityssa ja rallytokossa ja käynyt yhdessä nosework-kokeessa. Myy on toiminut myös ahkerasti häiriökoirana esim. ohitustreeneissä. Jalin päälaji on haku ja siinä kisaamme voittajaluokassa. Lisäksi Jali on harrastanut esim. rallytokoa, vepeä ja hajutyöskentelyä jäljen ja hajuerottelun muodossa. Pipsa on koiristani nuorin, pian 2-vuotias ja harrastaa tokoa ja mondioringiä.

Pidän uusien asioiden oppimisesta ja opettamisesta. Vaikka oppimiseen sisältyy myös paljon teoriaosaamista, mielestäni juuri asioiden harjoitteleminen käytännössä on oppimisen kannalta erityisen tärkeää ja kannustankin rohkeasti avoimin mielin kokeilemaan ja treenaamaan uusia juttuja. Oivaltamisen ilon tuottaminen sekä ohjaajalle, että koiralle on yksi tavoitteistani kouluttaessa.