Hanna Stammeier
Kouluttaja

Olen 41-vuotias koirahullu Helsingistä. Olen aloittanut koirien kanssa harrastamisen jo yläasteikäisenä tuolloisien koiriemme (LK saksanseisoja ja sekarotuinen laikamix) kanssa. Tuolloin tuli harrasteltua tokoa ja agilityä sekä kokeiltua muitakin lajeja (mm. vepe). Opiskeluaikoina harrastamiseen ja koiran omistamiseen tuli pidempi tauko, mutta vuonna 2011 meille tuli islanninlammaskoira, kenen kanssa harrastin pelastuskoiratoimintaa ja tokoa. Vuonna 2013 perheeseen tuli tsekinpaimenkoira Proto, kenen kanssa hurahdin tosissani tokon ja agilityn pariin. Protosta tuli ensimmäinen rotunsa tottelevaisuus- ja agilityvalio Suomessa. 2019 aloitimme Proton kanssa myös Rally-tokon ja Proto valioitui myös rally-tokosta vuonna 2022. Proto oli harrastuskaverina kohtalaisen rauhallinen ja todellinen luottopakki. Proto opetti minulle aivan valtavasti koirien kouluttamisesta ja ohjaajana toimimisesta.


2021 meille muutti tsekinpaimenkoira Psii, jonka kanssa harrastan aktiiviesti tokoa, rally-tokoa, agilitya, pk-lajeja sekä vepeä. Psii on nyt noin 2,5v ikäinen ja on saavuttanut TK2 ja RTK2-koulutustunnukset. Tavoitteena on aloittaa lähiaikoina kisaaminen tokossa ja rallyssa voittajaluokassa ja alkuvuodesta myös agilityssa kisaura. Psii on opettanut minulle, miten toimitaan kiihkeämmän harrastuskaverin kanssa ja toivottavasti Psiin kanssa on vielä monia onnekkaita kisavuosia edessä.


Protosta aika jätti syksyllä 2023 ja perheeseemme muutti pieniamerikanpaimenkoira Ohmi, joka on nyt vielä alle 4kk ikäinen. Ohmin tulevaisuus on harrastusrintamalla täysin auki vielä, mutta varmasti toko ja rally tulevat kuulumaan lajivalikoimiin.


Pyrin olemaan kouluttajana positiivinen ja kannustava sekä koirakon tavoitteet huomioiva. Rakastan koirankoulutuksessa vastaan tulevaa ongelmanratkaisua, missä koitetaan löytää juuri sinun koirallesi sopivat tavat oppia asioita. Minulle on tärkeää, että löydän juuri kullekin koirakolle sopivat opetusmetodit ja ennen kaikkea se, että treenaaminen on kivaa.







"Hanna osaa ottaa hyvin huomioon koirakon tason ja suunnitella treenit ja harjoitukset sen mukaan. Hänellä on paljon kokemusta ja erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja löytyy kaikkiin haasteisiin. Hän on aidosti kiinnostunut koulutettavien etenemisestä. Treeneissä on positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Seuraavaa treenipäivää odottaa joka viikko!"
"Hanna on todella ammattitaitoinen, innostava ja eteenpäin vievä kouluttaja, jota voin lämpimästi suositella. Hän on taitava kouluttaja, joka osaa lukea koiraa, soveltaa erityyppisille koirille erilaisia oppimiskeinoja, mutta lajikoulutuksen lisäksi ohjaaja saa tarvittaessa myös psyykkistä valmennusta/apua ongelmatilanteissa."





Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.